Opći uvjeti poslovanja i pravila privatnosti

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja određuju međusobne odnose između Vas kao korisnika/kupca i tvrtke BOBOLO GOURMET d.o.o. kao prodavatelja.

1. Nositelj svih prava na internet stranici www.bobologourmet.hr je trgovačko društvo BOBOLO GOURMET  d.o.o. iz Poreča, Partizanska 4/II. Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Opće uvjete poslovanja internet stranice www.bobologourmet.hr, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne stranice te usluga koje se putem nje pružaju.
Korisnike upućujemo da se prije kupovine upoznaju s ovim uvjetima te ih kasnije kao kupci redovito provjeravaju zbog mogućih izmjena.

  1. BOBOLO GOURMET d.o.o.  omogućuje korištenje internet stranice na najbolji mogući način. BOBOLO GOURMET d.o.o.  ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranice i usluga.
    BOBOLO GOURMET d.o.o.  ne može jamčiti da korištenje internet stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka. Korisnik je suglasan s time da pristup internet stranici ponekad može biti u prekidu ili privremeno nedostupan. Korisnici koriste internet stranicu na vlastitu odgovornost.
  2. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluge između kupca i prodavatelja skopljen je u trenutku izvršenja narudžbe.
  3. Korisnik je osobno odgovoran za korištenje internet stranice www.bobologourmet.hr. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosi za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete internetskoj stranici www.bobologurmet.hr ili stranicama čiji su linkovi postavljeni na stranici www.bobologourmet.hr.
  4. Korištenje stranice www.bobologourmet.hr dozvoljeno je svim korisnicima samo za osobne potrebe. Izmjena sadržaja, njegovo kopiranje i korištenje na drugim stranicama ili u bilo kojem drugom obliku su zabranjeni. Prodavatelj zadržava pravo da onemogući pristup internet stranici www.bobologourmet.hr korisnicima u slučaju procjene da se ista koristi na neprikladan način. Korisnik se obvezuje da će internet  stranicu www.bobologourmet.hr koristiti na način da ne ugrožava resurse i usluge u cijelosti. Neprimjereno korištenje internet stranice www.bobologourmet.hr rezultira ukidanjem pristupa istoj.
  5. BOBOLO GOURMET d.o.o. zadržava pravo promjene Općih uvjeta poslovanja i kupnje bez prethodne obavijesti korisnika. Promjene Općih uvjeta poslovanja stupaju na snagu objavom na internet stranici www.bobologourmet.hr.

Sklapanje ugovora

Sklapanje ugovora o kupoprodaji proizvoda ili usluge putem internet stranice www.bobologourmet.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama i predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.  Kupovina se obavlja na internet stranici www.bobologourmet.hr ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Tom prilikom kupac je dužan dati potpune, točne i važeće osobne podatke. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je prethodno pročitao i razumio Opće uvjete poslovanja te da je na iste pristao i da je upoznat da je to narudžba s obvezom plaćanja. Proizvod ili usluga se smatra kupljen i ugovor o kupoprodaji sklopljen u trenutku plaćanja proizvoda. Kupac će putem e-maila biti obavješten da je kupnja izvršena.
Cijena proizvoda ili usluge i način plaćanja

Proizvodi ili usluge prikazani su fotografijama koje su ilustrativne prirode i ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati dostupnim proizvodima ili uslugama. Uz fotografiju proizvoda ili usluge nalazi se osnovni opis i pripadajuća kupoprodajna cijena. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i plaćanja.
Plaćanje je moguće izvršiti kreditnom karticom, PayPalom ili internet bankarstvom.
Cijena je iskazana u HRK i ne sadrži PDV jer prodavatelj  nije u sustavu PDV-a temeljem čl.90 Zakona o PDV.
Napominjemo da je sredsto plaćanja u RH kuna, te kupac plaća trošak konverzije vluta.

Sigurnost plaćanja

BOBOLO GOURMET d.o.o. koristi HT Payway za online plaćanja.

HT Payway je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. HT Payway kupcu i prodavatelju osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji HT Payway ima. HT Payway koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava HT Payway sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava HT Payway za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Plaćanje putem PayPal servisa

U slučaju plaćanja putem PayPal servisa, nećemo spremati niti prikupljati pojedinosti o vašem računu plaćanja. Te se informacije pružaju izravno procesorima plaćanja trećih strana čija upotreba vaših osobnih podataka regulirana je njihovim Pravilima o Zaštiti privatnosti. Ovi platni procesori pridržavaju se standarda koje je postavio PCI-DSS, a upravlja ih PCI Security Standards Council, što je zajednički napor robnih marki poput Visa, Mastercard, American Express i Discover. PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno upravljanje podacima o plaćanju.
Pravila o Zaštiti privatnosti na servisu PayPal možete provjeriti na stranici https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full.

 

Podaci o dostavi, troškovima dostave
Usluga će biti izvršena  po primitku uplate kupoprodajne cijene. Troškova dostave nema.

 

Uvjeti otkaza i reklamacije
Kupac ima pravo otkazati korištenje usluge najmanje 2 dana prije datuma održavanja odabrane radionice slanjem e-maila na info@bobologourmet.hr. U tom slučaju dobit će puni povrat novca ili može u dogovoru s prodavateljem odabrati neku drugu radionicu. U svim drugim slučajevima, povrat novca neće biti moguć jer je već započela priprema i nabava potrebnih namirnica za radionicu.
Reklamacije korisnika/kupaca sukladno odredbama Zakona i zaštiti potrošača možete poslati putem pošte na adresu Bobolo gourmet d.o.o., Partizanska 4/II, 52440 Poreč ili na adresu e-pošte info@bobologourmet.hr. Odgovor na pisani prigovor korisnika/kupca, prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka prigovora.

Pravila privatnosti

Ova izjava o povjerljivosti će Vam pružiti više informacija o podacima koje dobivamo putem naših internetskih stranica i internetskih stranica koje za nas izrađuju naši partneri, te kako ih dalje koristimo, održavamo i štitimo. Ova Izjava o povjerljivosti se odnosi na sve internet stranice Bobolo gourmet d.o.o., www.bobologourmet.hr.

U ovom tekstu, “mi”, “nas”, “naše”, “nama”, “naših”, “naši”, “nam”, “nas”, “našem”, “našoj”, “naša”, “naš”, “našom” se odnosi na BOBOLO GOURMET sa sjedištem na adresi Partizanska 4/II, 52440 Poreč, Croatia.  “Vi”, “Vas”, “Vaše”, “Vama”, “Vaših”, “Vam”, “Vaša”, “Vaši”, “Vašim”, “Vaše” se odnosi na krajnje korisnike naših usluga, proizvoda i internetskih stranica, dok se termin “servisi” odnosi na bilo koju od naših usluga, internetskih stranica, proizvoda, projekata ili događaja koje organiziramo, te na sav sadržaj internetskih stranica koji je pod našom kontrolom.

Upućujemo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima Izjave o povjerljivosti i načinima uporabe internetskih stranica.

Ukoliko se ne slažete s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Vas da ne pristupate i ne koristite naše servise.

Ovu Izjavu o povjerljivosti podataka možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku, objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti podataka na ovoj internetskoj stranici. Izmjene Izjave o povjerljivosti podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici.

Kao naš krajnji korisnik, sami ste odgovorni i dužni periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavite li s uporabom naših Internetskih stranica nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva se da potvrđujete i prihvaćate sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

 

Podaci koje prikupljamo
Prikupljamo podatke koje nam dostavljate, a odnose se (i nisu ograničeni) na: ime, prezime, adresu, djelatnost, broj telefona, e-mail adresu. Podaci se prikupljaju prilikom kupnje u našem web shopu koji je sastavni dio naših web stranica.

Direktno ostavljanje osobnih podataka je u potpunosti Vaša odluka. Ukoliko odlučite ne pružiti obavezne informacije koje nam trebaju kako bismo Vam omogućili pristup ili dostavili naše servise, nažalost nećemo biti u mogućnosti pružiti traženu uslugu.

Kada je riječ o plaćanju pojedinih servisa putem naših stranica, Vaši podaci o plaćanju (primjerice broj kreditne ili debitne kartice) nisu nam dostupni. Takvi podaci dostupni su samo našem partneru koji za nas odrađuje ovakvu vrstu prodaje, a koji je specijaliziran za on-line transakcije.Kod takvih transakcija, mi prikupljamo samo podatke koje su nam potrebni za dostavu željenog servisa.

 

Čemu nam služe Vaši podaci?
Prvenstveno kako bismo Vam omogućili korištenje, sudjelovanje ili dostavu naših servisa.

Zaštitu Vaših osobnih podataka uzimamo vrlo ozbiljno i poduzimamo razne mjere opreza kako bismo zaštitili Vaše podatke. Međutim, moramo Vas upozoriti kako niti jedan prijenos podataka putem Interneta nije 100% siguran, pa ne možemo odgovarati za posljedice eventualnih sigurnosnih propusta.

Vaše osobne podatke ne dijelimo s poslovnim partnerima.

Vaši osobni podaci se čuvaju u sustavu koliko je god to potrebno, najmanje toliko dugo koliko ste korisnik naših servisa.

 

Upotreba kolačića (Cookies)

Na ovoj Internet stranici koristimo tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na Vašem uređaju putem Vašeg pretraživača. Kolačići pohranjuju određene informacije (npr. jezik operacijskog sustava ili postavke stranice) i putem Vašeg pretraživača prepoznaju Vaše posjete Internet -stranicama (ovisno o trajanju kolačića).

Ova Internet stranica koristi dvije vrste kolačića: (1) tehnički potrebne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost ove Internet stranice bila ograničene i (2) dodatne kolačiće:

 

Tehnički potrebni kolačići

Ime kolačića Vijek trajanja Svrha i sadržaj
PHPSESSID 1 sat Identifikator PHP skladišta podataka, kreira se prilikom korištenja PHP-a ( session() method)
UniqueID 6 mjeseci Anonimna identifikacija vremena trajanja posjete za statističku analizu s ciljem optimizacije Internet stranice. Ne prikuplja osobne podatke.
WHGACE 1 dan Kolačić za balansiranje opterećenja s ciljem ispravnog ponašanja Internet stranice
WHGCOOKIECONSENT 6 mjeseci Pamćenje korisnikovog pristanka
Youtube Ugrađujemo video sadržaj s YouTube programa koristeći YouTube-ov način poboljšane privatnosti. Ovaj način može pospremiti kolačiće na Vaše računalo nakon što kliknete na YouTube video player, ali YouTube neće pohraniti kolačiće osobne identifikacije za pokretanje ugrađenih videa koristeći metodu poboljšane privatnosti

 

Kontakt
Ukoliko ne razumijete bilo koji dio izjave povjerljivosti, slobodno nas možete kontaktirati na e-mail info@bobologourmet.hr

Kuhajte
s nama!

Kuhanje nije samo hrana. Kuhanje je i trenutak, vrijeme i mjesto u kojem nastaju sva naša jela za pamćenje. Zato je važno da nam kuhinja bude nadahnuće...