Kuharstvo
Oduvijek želite naučiti pripremati tradicionalna i suvremena kulinarska jela na razne načine? Dođite i ostvarite svoje snove. Ovladajte kulinarskim tehnikama, otkrijte vještine i najbrižnije čuvane tajne pravih majstora kuhinje i postanite chef svoje kuhinje. Naš tečaj kuhanja namijenjen je svim kuharima-početnicima, odnosno kuharima-amaterima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje. Pružit ćemo vam mogućnost da naučite nove tehnike kuhanja, uz što bolje rezultate i što manje početničkog stresa. Pomoći ćemo vam u tumačenju naizgled zahtjevnih recepata raznovrsnih kuharica, a naučit ćete sve osnove, od rezanja luka do spravljanja raznih vrsta rižota, tjestenina, jela od mesa i ribe. Usto ćemo vam otkriti i neke nove kulinarske vještine. A dekoriranje tanjura, postavljanje svečanog stola te harmonija vrhunskih vina i pripremljenih jela samo su neka od brojnih iznenađenja koja smo vam pripremili.
Trajanje i dinamika
Broj polaznika ograničen je na 10 osoba kako bi svi imali najbolje uvjete za rad. Tečaj traje 32 sata, a zamišljen je u osam modula u trajanju od četiri sata. Tečaj se održava u popodnevnim satima, 1 x tjedno.
Zašto baš četiri sata?
Upravo toliko vremena omogućit će vam da se opustite, naučite sve potrebno o namirnicama za pripremu toga dana, njihovu obradu i pripremu jela. Zatim slijedi degustacija te rasprava o zadanoj kulinarskoj temi. Naposljetku je neizostavno i pospremanje kuhinje poslije pripreme. Zadnji dan tečaja zamišljen je kao kulinarska maturalna večera, na kojoj ćete svojim najdražima ponosno pokazati sve što ste naučili.
Pripremite večeru za pamćenje!
Opustite se i uživajte u kuhanju, prateći naše iskusne predavače!
Uključeno u tečaj:
– korištenje novoopremljene moderne kuhinje i ostale opreme
– teorijsko učenje uz praktičan rad polaznika pod nadzorom profesionalnih licenciranih predavača-chefova
– sve potrebne namirnice za pripremu jela
– osiguranje od mogućih nezgoda tijekom rada
– posebno dizajnirana pregača na dar.
Program:
– nabava namirnica
– posluživanje hladnih i toplih jela uz odabir tanjura
– temeljci i umaci – podjela, kako, zašto i od čega ih pripremamo
– priprema jela od svježeg sirovog mesa, ribe, rakova, školjki i mekušaca
– priprema jela od mesa istarskog goveda, ili drugog mesa
– priprema domaće tjestenine: fuži, domaći rezanci, posutice, pljukanci, ravioli i dr.
– priprema raznih jela od riže
– priprema jela od mesa divljači
– priprema jela od riba rakova, školjki i mekušaca: riba na žaru, brudeti, buzare, lešade, punjenje ligne i mnogo toga drugog
– priprema jela od kvalitetnijih i nježnijih mesa: goveđe, teleće ili svinjske pisanice, pileći file i dr.
– povrće i drugog u woku
– flambiranje slanih i slatkih jela
– odabir, otvaranje i točenje vina
– sastavljanje jelovnika, redoslijed jela na jelovniku i dr.
– postavljanje stola pema poznatom jelovniku
– kako pripremiti hladni buffet: razne salate, carpaccio, pladnjevi sireva, mali ukrasni sendviči (canapei) i dr.
Termini tečajeva:
Za prvu grupu 1 x tjedno tečaj se održava srijedom od 17,00 do 21,00 sat. Trenutno zbog epidemije Covid-19 ne održavamo tečajeve.
Cijena i plaćanje:
Kotizacija za tečaj kuhara početnika-amatera iznosi 3.000,00 kuna i uključuje sve gore navedeno, uz poneko iznenađenje u programu.
Plaćanje je moguće putem internet bankarstva.
Novosti…iz naše kuhinje i šire!
Proljeće 2020.
- 4 ožujka, 2020
TEČAJ SLASTIČARSTVA PROLJEĆE 2020.
- 19 veljače, 2020
Tečaj kuharstva proljeće 2020. !
- 27 siječnja, 2020

TEČAJ SLASTIČARSTVA JESEN 2019.!
- 24 rujna, 2019