O projektu

Živimo da bismo učili, a učimo da bismo bili ispunjeni, sretni i bolji ljudi.

Bobolo gourmet nastao je iz ljubavi prema kulinarstvu i želje da se ona prenese na sve ljubitelje ukusne hrane i kuhanja. Kuhanje u dvoje zasigurno može biti početak jednog novog prijateljstva, zato pomaknite svoje granice i upustite se u davno sanjane avanture! Bobolo gourmet zamišljen je kao zajedničko kulinarsko usavršavanje, gdje ćete dobiti odgovore na pitanja kako lakše, kvalitetnije i bolje kuhati, te pripremati obroke za pamćenje.

Naša filozofija

Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana, rekao je Hipokrat. Hrana je neophodan pokretač života, ona nam pruža priliku za zdrav život, radost, druženje i još mnogo toga. Trebali bismo joj pristupiti s određenim poštovanjem, jer ona nam pruža mnogo više od zadovoljavanja osnovnih životnih potreba. Vrlo je važno promišljati hranu, biti svjestan namirnica koje pripremamo i obroka koje blagujemo. Treba se okrenuti ekološkom pristupu prehrani, te odbaciti konzerviranu hranu punu kojekakvih dodataka kojoj počesto i ne znamo podrijetlo. Potrudimo se da nam hrana bude prijatelj, upoznajmo njezine dobrobiti i tajne. Uzmimo pribor, navucimo pregače, zasucimo rukave i s pravom postanimo chef u svojoj kuhinji!

Kuhat ćemo bez žurbe, jer naš je moto: malim koracima naprijed. Upravo zato naš je simbol puž, koji se na lokalnom narječju nastalom miješanjem istarskog dijalekta i talijanskog jezika kaže bobolo. Dokazat ćemo da sporost ponekad može biti vrlina, pa tako i spora hrana, sve traženiji slow food potiče na važnost polaganog uživanja u hrani koju pripremamo i konzumiramo s ljubavlju. Prisjetimo se dobrih starih vremena, bez stresa i svakodnevne žurbe. Usporimo, prepustimo se domaćim jelima, malim obrocima popraćenim kvalitetnim vinima.
Zaustavimo nakratko vrijeme i uživajmo u svom chefovskom trenutku!

Tečajevi kuhanja i slastičarstva za početnike amatere

Prepustite se u ruke naših vrhunskih chefova i iskusnih predavača koji će vas naučiti svemu što vam je potrebno da ovladate osnovnim vještinama u kuhinji. Naši će vam predavači s ljubavlju pokazati kako pripremati i posluživati kvalitetne namirnice naših krajeva. Na tečajevima za kuhare i slastičare naučit ćete izabrati namirnice za pojedino jelo, te što i kako pripremiti u vremenu koje možete izdvojiti za kuhanje. Pripremat ćete razne bazne temeljce, peći više vrsta kruha, kuhati razne vrste tjestenina ili palentu. Naučit ćete odabrati odgovarajuće morske plodove za pojedino jelo i pravilno se informirati pri kupnji mesa. Osim toga, konačno ćete uspješno moći odrediti količinu namirnica prema broju gostiju. Naučit ćemo pripremati deserte za razne prilike, ali i uz svako jelo ponuditi odgovarajuće piće na posebno postavljenom stolu za svaku prigodu. I to je samo dio našeg druženja. Po završetku tečaja, svaki će polaznik dobiti recepte za sva jela obrađena na tečaju.

Novosti…iz naše kuhinje i šire!

Kuhajte
s nama!

Kuhanje nije samo hrana. Kuhanje je i trenutak, vrijeme i mjesto u kojem nastaju sva naša jela za pamćenje. Zato je važno da nam kuhinja bude nadahnuće...