Slastičarstvo
Voljeli biste impresionirati svoje goste najraznovrsnijim desertima? Poznato je da uz dobro jelo idu i dobar desert, kolači i druge slastice. Na našem tečaju slastičarstva naučit ćete pripremati najbolje biskvite, te najraznovrsnija tijesta: od prhkih i lincnih preko prženih ili hrustavih do savršenih dizanih tijesta. Sočni biskviti, ukusne kreme i šarene dekoracije služit će vam na ponos i svakako ugodno iznenaditi i najzahtjevnija nepca. Svladat ćete vještine brze i kvalitetne pripreme i prezentacije svojih slastičarskih remek-djela. Naučit ćete pravilno miješati, valjati, rezati, mazati i peći svoje deserte, te ovladati i svim ostalim osnovnim vještinama potrebnim za pripremanje izvrsnih kolača. Upoznat ćemo vas i s pićima koja najbolje upotpunjuju pojedini desert, te osnovnim načinima njihovog posluživanja.
Trajanje i dinamika:
Broj polaznika ograničen je na 10 osoba kako bi svi imali najbolje uvjete za rad.
Tečaj traje 12 sati, a zamišljen je u četiri modula u trajanju od 3 sata.
– Dvotjedni tečaj: 2 x tjedno po 3 sata
Slastice i deserti za prste polizati!
Opustite se i uživajte u kuhanju, prateći naše iskusne predavače!
Uključeno u tečaj:
– korištenje novoopremljene moderne kuhinje i ostale opreme
– teorijsko učenje uz praktičan rad polaznika pod nadzorom profesionalnih licenciranih predavača-chefova
– sve potrebne namirnice za pripremu jela
– osiguranje od mogućih nezgoda tijekom rada
– posebno dizajnirana pregača na dar.
Program:
– biskvitna družina: čokoladni biskviti, pjenasta ili meringue smjesa, osnovni biskvit i dr.
– prhko ili lincno tijesto: šupljikavo prhko, umješano tvrdo, ukusno i dr.
– prženo ili hrustavo tijesto: kuhano, pečeno, prženo-ludo i dr.
– savršeno dizano tijesto
– razne kreme i suhi kolači
– brzi i jednostavni deserti i dr.
Termini tečaja:
Tečaj se održava ponedjeljkom i utorkom od 17,00 do 20,00 sati.
Trenutno zbog epidemije Covid-19 ne održavamo tečajeve.
Cijena i plaćanje:
Kotizacija za tečaj slastičara početnika – amatera iznosi 1.200,00 kuna i uključuje sve gore navedeno, ali i neka iznenađenja u programu.
Plaćanje je moguće putem Internet bankarstva.
Novosti…iz naše kuhinje i šire!
Proljeće 2020.
- 4 ožujka, 2020
TEČAJ SLASTIČARSTVA PROLJEĆE 2020.
- 19 veljače, 2020
Tečaj kuharstva proljeće 2020. !
- 27 siječnja, 2020

TEČAJ SLASTIČARSTVA JESEN 2019.!
- 24 rujna, 2019